Är det säkert att handla sin klocka online?

buy her watch onlineNuförtiden kan du köpa det mesta via nätet och när det gäller klockor finns det många återförsäljare, det vill säga webbshoppar, som är tillförlitliga. Garantitid på 2 år är vanligt när du köper märkesklockor och som konsument har du också alltid rätt till 14 dagars ångerrätt enligt distanshandelslagen. Returfrakten är inte alltid gratis och kan variera från firma till firma. Emballage och produkt ska förstås också vara i samma skick och produkten får inte användas innan. Det är lätt att klockor repas så var noga med att vårda den när du fått den, och förstås ska du också kolla så att det inte finns några repor när du får klockan och att den fungerar som den ska. Vissa firmor som säljer klockor på nätet erbjuder också försäkring gratis – undersök detta när du köper klockan för det kan vara en ekonomisk affär

Det betyder naturligtvis inte att du ska vara naiv och tro att alla firmor som säljer klockor på internet är helt ärliga. Låga priser på märkesklockor som Rolex är till exempel ett varningstecken för att saker inte är som det ska. Vissa av dessa oseriösa firmor kan skicka en vara som inte är äkta, eller kanske inte skicka något alls. Om du väljer någon av de stora, etablerade webbshopparna har de bra garantier och öppet köp.

Det är alltså en helt annan sak att köpa från en stor, etablerad webbshop än att köpa från en mindre återförsäljare. Om du köper en dyrare klocka ska du se till att köpa från en auktoriserad återförsäljare. Detta är något som bör stå på hemsidan, och det är också något som går att kolla med själva märket.

Säkerhetscertifikatet är en detalj som är viktig när du handlar på internet. Det finns flera säkra betalningslösningar som gör att du kan känna dig trygg när du gör din betalning, oavsett om du betalar via faktura, med kontokort, direkt via internetbank eller annan betalningslösning.