Profilkläder – hur utforma sin design?

Ett företags profilkläder är en viktig del av deras marknadsföring och uppbyggnad av varumärke. Att profilera sina anställda med snygga kläder med passande tryck kan stärka kundernas intryck och bygga upp er profil och varumärke vilket i sin tur leder till mer försäljning.

Lika viktigt som att ha och använda profilkläder är det att utforma dem på ett bra sätt, för att profilering ska ge effekt behöver den träffa rätt på mottagarna (era kunder). Ni bör utgå från er grafiska profil när ni väljer era profilkläder och trycken ni vill ha på dem.

Det behöver inte vara avancerat eller krångligt, men det är viktigt att ni med era profilkläder bygger upp en igenkänningsfaktor.

Ett viktigt första steg är att spika er grafiska profil. Vissa företag har en utvecklad och dokumenterad sådan medans vissa inte ens har en bestämd logo.

Innan ni kör igång med era profilkläder gäller det att ni spikat er grafiska profil, det kan vara så enkelt som att bestämma sig för en logo och några färger och typsnitt ni gärna håller er till, men det gäller att era grafiska element är konsekventa i allt ni gör och speciellt i era profilkläder.

profilkläder

När ni väl spikat er grafiska profil är det dags att välja kläder. Ni ska nu utgå både från ert behov som företag och er grafiska profil och hitta de plagg som funkar bäst med båda faktorerna inräknade.

Är ni ett byggföretag ska ni kolla efter arbetskläder, leta reda på den sektionen hos er profilleverantör och leta sedan efter passande plagg som ni tycker överensstämmer med er grafiska profil.

Kanske har plaggen ett vist formspråk som stämmer? Kanske har den vissa detaljer i era företagsfärger? Ju mer arbete ni lägger ner på att hitta rätt produkter desto större genomslag får det i era profilkläder.

Ett bra sätt att hitta rätt är att surfa online, där finns det ett otroligt stort utbud av profilkläder och det är enkelt och smidigt att ställa in exakt vad man är ute efter. En av de större profilleverantörerna online är www.tsreklam.se.

Där finns över 20 000 produkter att surfa runt mellan tydligt uppdelade i olika kategorier, ni kan även söka efter produkter i specifika färger och i vissa prisklasser för att anpassa det efter just er.