Vart hittar man billiga klockor?

Revolutionen inom klockor och armbandsur slog till med kraft för några år sedan och ser inte ut att mattas av den närmaste tiden! Så varför blev ett gammalt sätt att kolla tiden på åter så populärt efter att ha varit på nergång i mer än ett decennium? Avsaknaden av accessoarer för män men en trend där det åter blev populärt och uppkomsten av e-handel är två av de största sannolika skälen till denna bokstavligt talat explosion och klockkommers!

Förr handlade man klockor (och gör delvis fortfarande) i sin lokala ur-butik. Där fanns ett litet specifikt sortiment med några få utvalda varumärken, inte så lätt att hitta exakt det man sökte alltså. Folk ville förståeligt heller inte lägga ut tusentals kronor på en vara de inte var helt och hållet nöjda med. Då kom e-handeln med sina gigantiska sortiment intågande! Det fanns nu tusentals modeller att välja mellan och man kunde enkelt leta runt och ställa in specifikationer av exakt hur din favoritklocka skulle se ut och sedan handla den för mycket lägre pris än vad du kunde göra i butik.

Armbandsuret var från början endast för kvinnor och introducerades i början av 1800-talet men blev så småningom även populära bland män efter att de börjat användas i krig på grund av sina praktiska egenskaper. Mer om armbandsur och klockor kan ni läsa på wikipedia.

klockor

Denna utveckling ledde till att tusentals unga män och kvinnor nu kunde handla sin absoluta favoritklocka till ett mycket lägre pris och öppnade upp en enorm marknad av personer som tidigare inte orkat leta runt eller ville lägga ut pengar på en produkt de var halvnöjda med. Gensvaret blev enormt och nu har var och varannan person en snygg exklusiv klocka på sin hand, ung som gammal!

En annan trend som sporrat på utvecklingen är att de uppkommit hundratals nyuppstartade klockmärken där både stil, design men även pris spelat en stor roll. De gör klockor för kidsen som inte har obegränsad klockbudget men vet vad de vill ha i stilväg. De märke som lyckas absolut bäst på marknaden är Daniel Wellington men det finns hundratals exempel.

Hur hittar man då sin favoritklocka? Det bästa sättet är att gå in på en onlinebutik och handla, en av marknadens bästa är nordklockor.se, där finns ett stort sortiment av klockor till oslagbara priser med snabba leveranser.

Ni kan enkelt slå in olika specifikation som ni önskar att er klocka ska hålla, till exempel storlek på boett, vilken typ av band klockan ska hålla med mera – handla er nya klocka redan idag!