Vilka är de populäraste märkena på klockor?

CasioMånga av de mest sålda klockorna är av märket Casio. Casio har klockor i många olika prisklasser men även om priset kan vara mycket lågt är mekaniken och funktionaliteten pålitlig. Därför väljer många att fortsätta med Casioklockor varje gång de ska köpa en ny klocka.

Casio tillverkar framför allt digitala klockor, men har också många analoga och kombinerade varianter. Många modeller har både bra stöttålighet och vattenresistens och klockorna kan ha både radiostyrning och nu till och med androidsystem inbyggt.

Ett annat populärt japanskt märke är Seiko, som är känt för att användas vid olympiska spelen för att hålla rätt på tiden.

Emporio Armani är ett märke som tilltalar många med sina oftast relativt enkla och stilfulla designer. Invicta är ett annat populärt märke som har många klockor i lägre såväl som högre prisklassen, ofta med en design som går mot det metalliska, med guld och silver och stål.

Michael Kors producerar eleganta klockor som passar till kostymen snarare än till dykningen och har precis som Invicta framför allt modeller i stål. Ett märke som lämpar sig väl till kostymen är också Gant, som har modeller som passar på kontoret, ofta i klassisk design.

Fossil är ett märke som det säljs mycket av och många modeller är i en trendigare, modernare design. Märket har funnits sedan 1954 och har således vissa mer långtgående anor.

När det gäller långa anor finns det dock andra företag som har producerat klockor ännu längre. Till exempel har Hamilton funnits sedan slutet av 1800-talet och fortsätter att producera klockor i den lyxigare prisklassen med både klassiska och moderna designer. Omega känner många till från sportevent, från rymdresor med NASA och just från armbandsklockor. Redan 1848 bildades företaget och har således försett världen med klockor i mer än ett och ett halvt decennium. Kanske låter också Rolex bekant, som har funnits sedan 1905? Detta märke fortsätter vara populärare än någonsin.