Vilket märke på klocka är perfekt för dig?

Om du är på jakt efter en stilig klocka finns många märken att välja bland. Några av de klassiska märkena som finns är Casio och Seiko som har tillverkat klockor i många årtionden och de har också varit med och utvecklat tekniken bakom klockorna. Victorinox är ett annat märke med många år på nacken som står för kvalitet.

En nyare falang av klockmärken tillhör modehusen där märken som Gant och Calvin Klein finns representerade. Dessa märken har fokus på stil men de ser förstås till att ha tillförlitliga klockor med kvalitativa urverk. Oftast är det Quartz som gäller, oavsett om det är ett analogt eller digitalt ur.watch-870333_960_720

Om du vill ha en klocka i sportig modell är det inte otroligt att du kommer träffa på märket Casio. De har många sportiga modeller som oftast antingen bara har digital klocka eller har en kombination av digital och analog klocka.

På många digitala modeller finns det också funktioner som alarm, möjlighet att ta tiden med ett tidtagarur, samt kontrollera vilket datum det är.

Det finns också modeller med världstid så att du kan se vilken tid det är på en annan plats i världen. För den som arbetar mot marknader i andra länder kan detta vara en mycket praktisk funktion, medan det för andra personer mest kan verka rörigt.

Genom att söka runt på någon av de många hemsidor som finns som säljer klockor på Internet kan du hitta det märke och den modell som passar din stil och din plånbok.

En märkesklocka behöver inte vara ohyggligt dyr, det finns många modeller runt 500 kr av märken som till exempel Casio, men en avancerad klocka av samma märke kan kosta flera tusen kronor. En märkesklocka av till exempel Certina eller Calvin Klein med gulddetaljer går lätt upp mot fyratusen kronor och ända upp till tiotusen kronor.